Close

Comunitat catalana

A Catalunya som molts els i les mestres, docents i educadors/es que creiem que tot infant i jove ha de tenir l’oportunitat de fer ús de les tecnologies creatives, tant digitals com tangibles. Perquè quan hom treballa amb un recurs com Scratch, programa un robot o experimenta amb circuits electrònics no només n’és usuari sinó alhora creador, fet que possibilita que organitzi, expressi i comparteixi les seves idees (veure més a Què és Scratch?).

En l’actualitat trobem diferents iniciatives locals que agrupen professors i educadors en general interessats en la programació, la robòtica educativa i demés.

ScratchEd Meetup: trobades amb peridiocitat mensual

Al llarg del curs escolar es duen a terme bon nombre d’esdeveniments “Scratch”. Un grup d’educadors de Barcelona i rodalies ens vam posar d’acord l’any 2017 per compartir experiències més sovint i vam engegar el grup Barcelona Scratch Educator Meetup.

Les trobades es realitzen cada tercer dissabte de mes entre les 10:00 i les 13:00 hores. Donat que la localització no és fixa, el millor serà que us uniu a la comunitat Meetup. Tot i que amb la situació actual, es fan de manera virtual.

Grup de treball sobre programació i robòtica educativa

Vinculat a aquestes trobades, hem creat un grup de treball sobre programació i robòtica educativa.

Gràcies a la col·laboració entre l’Associació Rosa Sensat i l’Associació Espiral, està en marxa un grup de treball al voltant de la programació i la robòtica educativa. Pots participar-hi de forma gratuïta i, si ets docent en actiu, obtenir un acreditació de 30 hores de formació permanent.

NOTA per al curs 2020/21: el grup de treball ha quedat aturat temporalment, conseqüència de la pandèmia per COVID-19, i la participació a l'Scratched Meetup Barcelona no aporta 30 hores de formació (tot i que es continua realitzant per compartir aprenentatges i debatre).
grup-de-treball

Com veureu a la pàgina de grups de treball de l’Associació Rosa Sensat, pretén ser un intercanvi d’experiències on s’empren entorns de programació i de robòtica educativa. En un sentit més ampli, reflexionem al voltant de la introducció de les tecnologies creatives en els diferents contextos educatius i com participen en el desenvolupament, seguiment i avaluació de la competència digital.

Ser membre del grup és gratuït i qualsevol mestre o professional de l’educació en pot formar part; donat que es tracta d’un grup comú, inclou totes les etapes educatives i hi sou convidats, sigui quin sigui el nivell o el punt de partida.

El grup de treball està reconegut pel Departament d’Educació i, en conseqüència, els docents que així ho desitgin podran acreditar 30 hores de formació permanent.

T’agradaria participar en el grup de treball? Omple aquest formulari (cal triar Programació i robòtica educativa) i contactarem amb tu: si el propòsit i la dinàmica del grup encaixen amb les teves expectatives, tant de bo els horaris acompanyin!

Grups i comunitats locals d’educadors i educadores sobre programació i robòtica educativa

A continuació teniu un recull de les associacions sense ànim de lucre, grups de professors/es o comunitats existents, en molts casos vinculades al moviment maker. Si manca alguna o hi ha un enllaç que no és, us agrairem que ens ho feu saber.

Jornada Programa, l’esdeveniment de referència

No ens consta que cap grup pretengui aglutinar a tota la comunitat catalana. Tot i així, sí que podem parlar d’un punt de trobada anual (com si es tractés del dinar familiar de Sant Esteve): la Jornada Programa.

La Jornada Programa és una cita imprescindible en el nostre país que organitzen el Departament d’Ensenyament i el Citilab i que a cada edició reuneix a més assistents. Sempre es fa al maig, coincidint amb la celebració de l’Scratch Day.

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019
La informació d'aquesta pàgina provè del web (temporalment tancat) www.scratchcatala.com, creat per Eugeni Catalan i Pau Nin.

PUBLICAT PER MANEL VIDAL SOTA LLICÈNCIA CC BY-NC-SA​ 4.0

Skip to content