Close
VA apaisat títol

GRÀCIES

Editorial revista Nosaltres 136

Aquest text correspon a l'editorial de la revista Nosaltres núm. 136, publicada pel Col·legi Sant Vicenç.

Finalitzat el curs 2012-2013, comença una nova etapa per al Col·legi Sant Vicenç. Molts de vosaltres, llegint aquesta oració, estareu pensant en la creació de la Fundació Educativa Esteve Casals i en la consegüent dissolució de l’Associació Catòlica de Pares de Família, però no és només això. Els mestres d’aquesta escola, des d’aquest mes de juny i fins ben acabat l’any 2014, estem immergits en un procés de canvi generacional. I és que, durant aquest any i mig, cinc membres del cos docent del centre deixaran la nostra escola a conseqüència de la seva jubilació.

La revista Nosaltres vol dedicar la seva portada a tots ells (Lluís Bosch, Jesús Churio, Joaquim Pastor, Auxili Roig i Teresa Tuset), en representació de molts mestres que han passat per la nostra escola però que ja no hi són, per agrair-los el que ens han aportat. A més a més, aprofundirem en el seu pas per la nostra escola entrevistant-los al llarg de les properes revistes.

L’escola s’està fent gran, i ben aviat celebrarà el seu cinquantè aniversari. És per això que volem fer un exercici d’inventiva, volem imaginar què diria el Col·legi Sant Vicenç a tota la comunitat educativa. De ben segur que ens parlaria dels seus inicis, quan molts pares i mares, juntament amb el salesià Esteve Casals, van iniciar el projecte. Segurament ens parlaria de com era l’escola vella, a Ca n’Aragall, i com els alumnes gaudien dels aprenentatges. També ens parlaria del canvi que va representar per a tots deixar aquell edifici, ja fa vint anys, i marxar a l’escola nova.

Però volem anar més enllà, volem imaginar què sent l’escola. Tots voldríem saber què sent l’escola quan, després de tants anys, segueix fent el Cicle de Teatre i Expressió, el Pessebre Vivent, la festa de la Castanyada o el Carnaval, entre altres activitats, a què afegim celebracions com el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. Què sent l’escola quan la biblioteca s’omple cada tarda d’alumnes que busquen un espai on fer deures, llegir, jugar a escacs o veure una obra de teatre.

Però hi ha aspectes en els quals no cal fer aquest joc d’imaginació, perquè sabem que l’escola agrairia tota la feina que han fet els mestres que han passat pel centre, els mestres que han aconseguit que el nostre col·legi sigui com és avui.

L’editorial d’aquesta revista, la número 136, es vol sumar a aquest agraïment. Vol felicitar els mestres per la feina ben feta que han realitzat al llarg de tots els anys en què han compartit la tasca educativa, i també per l’esforç i els projectes que han impulsat.

A tots vosaltres, que sempre formareu part de la nostra comunitat educativa i que n’heu estat un referent, moltes gràcies!

Manel Vidal Portillo

Editorial revista Nosaltres 136 (Juny, 2013)

PUBLICAT PER MANEL VIDAL SOTA LLICÈNCIA CC BY-NC-SA​ 4.0

Skip to content